Ετικέτες

,

Απελευθέρωση από τους πόνους και τα προβλήματα στα γόνατα και τα ισχία

Τα προβλήματα και στα γόνατα και στα ισχία που έχουμε οφείλονται κατά 100% σε μπλοκάρισμα του μεσημβρινού του ύπατος που οφείλεται στο θυμό, ο οποιός με την σειρά του προκαλείται από φόβο απόρριψης. Στην ουσία ο θυμός είναι μια διαδικασία που το σώμα μας μπαίνει σε συναγερμό για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από το φόβο. Ο φόβος μας στην πλειονότητα υποσυνείδητός, ο οποίος προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού.

Μπλοκάρισμα στο μεσημβρινό του συκωτιού, που προκαλείται από θυμό μας δημιουργεί όλα τα προβλήματα στο ήπαρ (ακόμη και καρκίνο), καθώς πρόβλημα στο θυρεοειδή αδένα, στα ισχία, στα γόνατα κι όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα στα γόνατα και στα ισχία κάνουμε μαλάξεις για τουλάχιστον είκοσι λεπτά την ημέρα στο μεσημβρινό του ύπατος στα τέσσερα σημεία που έχουμε πινακίδες. Ξεκινάμε ανάμεσα στο τελευταίο και τελευταίο πλευρό και ταυτόχρονα με το άλλο χέρι κάνουμε μαλάξεις στο άλλο άκρο του μεσημβρινού του ύπατος που είναι στη μέσα πλευρά του μεγάλου δακτύλου του ποδίου. Κάθε φορά που θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τα μπλοκαρίσματα στους μεσημβρινούς καλό είναι να κάνουμε μαλάξεις στα δύο άκρα του μεσημβρινού ο΄θτως ώστε να τον ξεμπλοκάρουμε στη συνέχεια κάνουμε  τρία περιπου εκατοστά (κυμάινεται ανάλογα το ύψος του άνθρώπου) κάτω από το γόνατο στην μέσα πλευρά του ποδιού (το ακριβές σημείο είναι εκεί που ο πόνος από τις μαλάξεις είναι  δυνατός σε συνδιασμό με το ένα ακρο του μεσημβρινού είτο άλλο. Στο σημείο  στην μέσα πλερά του ποδιού κάτω από το γόνατο ξεμπλοκάρουμε όλα τα προβλήματα στα γόνατα. Οποιαοδήποτε πρόβλημα, ακόμη και ατύχημα να πάθουμε στην περιοχή κοντά στο γόνατο όπως είναι ριξης χιαστών, η μηνισκός,  οφέιλεται ξεκάθαρα στο μπλοκάρισμα ενέργειας που υπάρχει όταν κυριαρχούμαστε από θυμό. Όλα τα ατυχηματα αυτά οφέιλονται στην ένταση που έχουμε, αν ειμαστε ήρεμοι με την ίδια κίνηση δεν θα παθαίναμε κανένα ατύχημα. Τέλος κάνουμε μαλάξεις τριά περίπου εκατοστά (ανάλογα το ύπψος του ανθρώπους) πάνω από τον αστράγαλο στην μέσα πλευρά του ποδιού, κάνοντας ταυτοχρονα μαλάξεις στο ένα ή στο άλλο ακρο του μεσημβρινού.

Όλα αυτά τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα στο παρακάτω γράφημα.

12-MES.HPATOS

Σύμφωνα με τον χάρτη της συνειδητότητας του διδάκτωρ ψυχιατρικής David R. Hawkins όλα τα αρνητικά πεδία της συνειδητότητας κάτω από 200, δημιουργούν κατάθλιψη, προέρχονται από την πεποίθηση ότι η Πηγή της ευτυχίας μας ευρίσκεται έξω από μας ή ότι έχουμε κάτι κακό μέσα μας ή έχουμε κάνει κάτι κακό και δεν αξίζουμε να μας αγαπήσουμε, δεν αξίζουμε να βιώνουμε την ενότητα τη χαρά.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον χάρτη της συνειδητότητας του David Hopkins όλα τα αρνητικά πεδία της συνειδητότητας που πάλλονται κάτω από 200 παλμούς το δευτερόλεπτο έχουν ως εξης: στους 20 έχουμε την ντροπή που θέλουμε να καταργήσουμε τον εαυτόν μας, στους 30 παλμούς είναι οι ενοχές όπου θέλουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας, στους 50 απάθεια όπου καταδικάζουμε συνεχώς τον εαυτό μας, στους 75 νοιώθουμε θλίψη, στους 100 νοιώθουμε ανησυχία και έντονο φόβο, ανησυχία, στους 125 νοιώθουμε στέρηση ανεκπλήρωτη επιθυμία, στους 150 θυμός, μίσος και 175 αδιαφορία, αρρωστημένη περηφάνια.
Μπορούμε να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη αν μυηθούμε στην αγάπη. Η αγάπη είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο, αλλά χρειάζεται να μυηθεί σε αυτή για να μπορεί να αγαπά και να αγαπιέται
Το θυμό αλλά και τον φόβο που τον προκαλεί καθώς και τα άλλα αρνητικά συναισθήματα τα απενεργοποιούμε ως εξής

με τη μέθοδο EFT (Τεχνικές      απελευθέρωσης των συναισθημάτων)

Όπου κάνουμε μαλάξεις στο σημείο πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε

eft

πηγή:

afotopoulos.gr

Advertisements