Δύο σημαντικές διαφορές έχει ο άνθρωπος από το χιμπατζή. Ο Αδύναμος μυς Σιαγόνα και ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιον ακόμα και αν δεν έχει προσωπικό όφελος.

Δυστυχώς, μας διοικούν χιμπατζήδες όπως καταλαβαίνετε, αφού αφενός τρώνε ατελείωτα με δυνατά σαγόνια, αφετέρου κοιτάνε μόνο την πάρτι τους!

Η λάθος ψήφος και η λαμογιά ξεκινούσε από το σχολείο. Βγάζαμε 15μελές το πιο αλάνι, τον μάγκα, τον / όμορφη την. Αυτοί που ξέραμε ότι θα φάνε τα λεφτά της 5ήμερης, θα φάνε από την συμφωνία με τα μπλουζάκια, θα μας πάνε σε κλαμπ με μπόμπες γιατί πήρανε μίζα κτλ κτλ.

Στο πανεπιστήμιο, άλλοι μεγάλοι αγώνες από την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ και ρέστα! Ποιος θα σου κλείσει τραπέζι στον Σάκη με πιο φθηνό μπουκάλι και ποιος θα σου φέρει τα ΣΟΣ για να μη χρειαστεί να διαβάσεις. Και βέβαια, αυτοί που ασχολούνται με αυτές τις οργανώσεις, λυσσάνε για δόξα, να καβατζώσουν λεφτά με τα φοιτητικά κόμματος και να παίζουν ξύλο με τους αντιπάλους τους.

Οι πολιτικοί που βλέπω χρόνια τώρα, έχουν ξύλινο λόγο, δεν μπορούν ποτέ να απαντήσουν σε ερώτηση ευθέως παρά μόνο να σου λένε ιστορικές αναδρομές για το ότι οι προηγούμενοι ρημάξανε την χώρα περισσότερο από αυτούς.

Σήμερα είδα στην Καλλιθέα, μια πολύ στυλάτη κυρία 50 χρονών, όμορφα ντυμένη, με την τσάντα της να μοιράζει φυλλάδια στο φανάρι. Πόση μαγκιά; Αυτή πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Βγήκε στον δρόμο και δούλεψε. Υπάρχει μια τεράστια κατηγορία πολιτών που εκμεταλλεύονται την κρίση για να μιζεριάζουν και να κολοβαράνε και να λένε οτι τους φταίει η κρίση που χάσανε το σπίτι τους.

Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε την δουλειά ντροπή, να σνομπάρουμε τα Ελληνικά προιόντα. Οι αγρότες κάθονται στα καφενεία όλη μέρα και κονομάγανε οι Αλβανοί με 40 και 50 ευρώ μεροκάματα! Στα παράδοση δεν έβλεπες Έλληνα πλέον. Ενώ ο μάστορας που ερχόταν στο σπίτι σου, είχε ένα Πακιστανό να δουλεύει και αυτός έπινε καφέ.

Τα είδωλα μας και τα πρότυπα μας από Μερκούρη και Γεννηματάς γίνανε ο Σάκης, η Βίσση και η Βανδή. Γέμισε η Ελλάδα μοντέλα, τραγουδιστές και PR. Πιο πιθανό να στέλναμε sms για να μείνει κάποιος στο ελληνικό Idol παρά για τηλεμαραθώνιο για το Χαμόγελο του παιδιού.

Δουλεύαμε μία ολόκληρη βδομάδα, για να τα ακουμπήσουμε εν τέλει σε παντελόνια, τσάντες και μπουκάλια στα κλαμπ. Μάλιστα, δεν ήταν παράλογο το μισθό ενός μήνα να τον δώσουμε για μία τσάντα, και επίσης δεν ήταν παράλογο που έβλεπες πιο συχνά Cayenne στο δρόμο, παρά punto!

Δεν τα είχαμε πραγματικά ανάγκη ποτέ αυτά. Ούτε είχαμε ανάγκη να πληρώσουμε 70 ευρώ το άτομο σε ταβέρνα κυριλέ, ενώ δίπλα θα τρώγαμε καλύτερα με 15 ευρώ. Αν μάλιστα δίπλα μας έτρωγε ή έπινε και κανείς διάσημος, νιώθαμε ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Κοροιδεύουμε τον κοντό, τον χοντρό, τον άσχημο, τον φτωχό, ενώ Θεοποιούμε τα μεγάλα Βυζιά, τα ωραία σώματα, τους διάσημους λεφτάδες και. Ο στόχος πλέον δεν είναι η ευτυχία, είναι η αποδοχή των γύρω μας. Είναι το καλό ντύσιμο, το ωραίο σώμα, το πόσο ωραία γκόμενα / γκόμενο κυκλοφοράμε, να έχουμε καλό αμάξι, να πάμε στο γνωστό κλαμπ και να ξέρουμε τον μπάρμαν.

Πετυχαίναμε άτομο με ειδικές ανάγκες στο δρόμο και μας χαλούσε την αισθητική, τον κοιτούσαμε σαν αξιοθέατο ή με λύπηση. Ενώ ταυτόχρονα σε Λαμόγια Βουλευτές, τους δίναμε το χέρι, τους κοιτούσαμε με θαυμασμό και ψηφίζαμε τους. Παράνοια;

Έχουμε χάσει το νοήμα της ζωής. Στεναχωριόμαστε για ηλίθιους λόγους, τσακωνόμαστε μεταξί μας, παθαίνουμε κατάθλιψη για ένα γκόμενο / α που μας βγάζει την ψυχή ή για λεφτά. Δύο πράγματα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, Αγάπη και υγεία. Τίποτα άλλο, ούτε ακριβά τζιπ, ούτε ξαπλώστρα στην Ψαρρού, ούτε Prada, ούτε Σιλικόνες.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υπερκαταναλωτισμός, το πολύ μελετημένο μάρκετινγκ των μεγάλων εταιριών και του καπιταλισμού έκανε πουρέ τον εγκέφαλο μας και ναι φίλοι μου, γίναμε ΜΑΛΑΚΕΣ. Ρομπότ!

Αλλάζοντας τρόπο σκέψης, θα αλλάξει άμεσα και η ζωή μας. Θα αλλάξει και το παρόν μας και το μέλλον μας.

Είναι δυνατόν να περιμενούμε από μαμόθρευτα, ζάμπλουτους και φλώρους που δεν έχουν νιώσει ποτέ τι θα πει να μην έχεις να βάλεις βενζίνη ή να φας, δεν έχουν πάει ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο να μας δείξουν κατανόηση; Να παλέψουν για εμάς; Πρέπει να μπει άλλου είδους κόσμος στην πολιτική. Και πρέπει να γίνει και γρήγορα. Τα MME είναι ελεγχόμενα και η μόνη μας διέξοδος για να πούμε ανοιχτά την γνώμη μας, να ενημερωθούμε από κάποιον χωρίς συμφέροντα, είναι τα blogs και το διαδίκτυο, αλλά για πόσο ακόμα θα το επιτρέψουν πιστεύετε;

Δεν χρειάζονται τρελές αλλαγές, ας μπούμε δυνατά να κάνουμε αυτονοήτα τα!

– Γιατί η οπλοκατοχή να τιμωρείται με αναστολή; Ισόβια ρε φίλε. Αν έχει ο άλλος όπλο, έχει πιθανότητες να σκοτώσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει κανένας όπλο. Ας γίνει ισόβια να δούμε πόσοι θα τολμήσουν να κόβουν βόλτες με σιδερικά και σουγιάδες.

– Κατάργηση της Βουλευτικής Ασυλίας

– Ισόβια για οποιαδήποτε απάτη με μίζες – χρηματισμό και δήμευση περιουσιών, χωρίς παράθυρα στον νόμο.

– Να σταματήσει οποιαδήποτε κρατική χορηγία σε κόμματα, ΜΜΕ ή ομάδες.

– Να γίνει έλεγχος σε όλες τις μη κερδοσκοπικές, να συγχωνευτούν αυτές με παράλληλους στόχους και είναι σωστές και να πάνε φυλακή όλοι αυτοί που τις χρησιμοποίησαν σαν βιτρίνα για ξέπλυμα ή για μίζες.

– Να σταματήσουμε να γινόμαστε κλεπταποδόχοι.

– Να παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία οι ίδιοι όταν βλέπουμε παρανομίες και περίεργες φάτσες. Αφού δε πάει μόνη της, δε μπορεί να μη πάει όταν γίνει καταγγελία.

– Να καταγγέλουμε τους κακούς υπαλλήλους και τις κακές εταιρίες.

– Να κανουμε έρευνα για το ποιόν αυτών που ψηφίζουμε και όχι να παιζουμε τζόκερ.

– Να μάθουμε να συζητάμε, να μην μειώνουμε τους δίπλα μας, να μην τσακωνόμαστε, να μην χρησιμοποιούμε Βία, οποιασδήποτε μορφής.

– Να 10πλασιαστούν οι τιμωρίες για οποιοδήποτε επεισόδιο σε γήπεδο. Τα εισιτήρια να είναι μόνο ονομαστικά, να μπουν κάμερες και να συλλαμβάνεται άμεσα όποιος κάνει επεισόδιο, με βαριές ποινές.

– Να αγοράζουμε ελληνικά προιόντα.

– Να κάνουμε έρευνα αγοράς για το φθηνότερο, πριν αγοράσουμε κάποιο προιόν είτε Ελληνικό, είτε ξένο.

– Να απαιτούμε απόδειξη για όλες τις αγορες.

– Να σεβόμαστε το περιβάλλον.

– Να μην δουλεύουμε χωρίς ένσημα.

– Να ενημερωνόμαστε και να είμαστε ενεργοί πολίτες.

– Να μειώσουμε άμεσα όλες τις δαπάνες μας και να κοιτάξουμε τον οικογενειακό προυπολογισμό να είναι θετικός. Αν δε βγαίνετε, κάντε αλλαγές. Κόψτε το κάπνισμα, τα παραπάνω έξοδα, μοιράστε φυλλάδια όπως η κυρία που είπαμε, αλλάξτε αμάξι να καίει λιγότερο, αλλάξτε σπίτι. Οκ, μας πηδήξανε οι πολιτικοί, μπήκαμε και σε τριπάκι καταναλωτισμού, αλλά με το να κλαιγόμαστε και να στήσουμε κώλο και να περιμένουμε δεν αλλάζει κάτι.

Και ΟΛΟΙ κάτω στο δρόμο. ΟΛΟΙ μαζί για να είναι το μήνυμα ισχυρό ότι δεν τρώμε κουτόχορτο πια. Εσύ που δεν έχεις πάει ακόμα, δεν θες να είσαι κομμάτι αλλαγής της; Δεν είναι κακό που δεν πήγαμε όλοι απο αρχή. Δεν είναι αργά. Μην περιμένετε από τους υπόλοιπους να παλεύουν και εσείς να καρπωθείτε τους αγώνες από τον καναπέ. Είναι μοναδική ευκαιρία, μην την χάσουμε.

από http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/apopseis/barethika-na-eimai-to-mellon-irthe-i-ora-na-gino-to-paron.html

Advertisements